Μετακομίζω !!!

Την ώρα που ανέβαινα την οδό μου ακούω μια φωνή να μου λέει: {...Κορίτσι μου εδώ μένεις?..Οι γειτονιά είναι ήσυχη?...}
Η εικόνα του κυρίου, της αγχωμένης συζύγου που με κοιτούσε μες στα μάτια και το κορίτσι τους να αντιγράφει από το "Ενοικιάζεται" το τηλέφωνο ένα πράγμα μου θύμισε αμέσως!
Φοιτήτρια! Σε στύλους, σε εξώπορτες και στις βιτρίνες των μεσιτικών γραφείων οι ενοικιάσεις και πωλήσεις ακινήτων τέτοια εποχή φυτρώνουν παντού σαν τα μανιτάρια..Τι πρέπει να προσέχουμε όταν ψάχνουμε σπίτι?


Ομολογώ ότι τα "φοιτητικά χρόνια" δεν είναι μόνο διάβασμα, σχολή και διασκέδαση άλλα και μάθημα ζωής...Πίσω από τις πόρτες κάθε σπιτιού πολλές ιστορίες γράφονται που θα μείνουν αξέχαστες. Για όλους τους φοιτητές/τριές ...καλή σταδιοδρομία και λίγες συμβούλες για το τι να προσεξέτε τώρα που ψάχνετε το "σπίτι σας"

{Φτηνό αλλά...}

Μπορεί στις μέρες μας το κάθε ευρώ να μετράει, αλλά το να βρεις σπίτι με χαμηλό νοίκι δεν σημαίνει ότι συμφέρει πάντα. Η μεγάλη παγίδα είναι πρώτατα κοινόχρηστα.
Ρωτήστε έναν γείτονα για το που κυμαίνονται κυρίως τους χειμερινούς μήνες, για να υπολογίσετε το όλο κόστος, ώστε να μην πληρώσετε "ακριβά" την κεντρική θέρμανση χωρίς να ζεσταίνεστε γιατί οι ώρες λειτουργίας της είναι λίγες ή ώρες που απουσιάζατε.
Ένας άλλος λόγος είναι η κατάσταση του σπιτιού. Το να ζείτε σε ένα υπόγειο χωρίς φως, με υγρασία και με ανύπαρκτα δωμάτια για να γλυτώσετε 50 ή 100 ευρώ δεν αξίζει τον κόπο γιατί στο τέλος θα δώσετε περισσότερα για επιδιορθώσεις και κατασκευές.


{Ζητείται Συγκάτοικος... Πωλείται!!}
Η συγκατοίκηση έχει το καλό ότι μπορείτε να βρείτε ένα μεγαλύτερο και άνετο σπίτι μοιράζοντας τα έξοδα σε λογαριασμούς και είδη σπιτιού με τον/την συγκάτοικο σας.
Ένας τρόπος για να τον βρείτε είναι μια βόλτα στα Πανεπιστήμια όπου στους πίνακες ανακοινώσεων πολύ φοιτητές αναζητούν συγκάτοικο ή πουλάνε έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές σε χαμηλές τιμές.

{Επιπλωμένες γκαρσονιέρες για φοιτητές...}
Όλο και περισσότερες γκαρσονιέρες χτίζονται με το πρότυπο της "πολυτελής φοιτητικής εστίας" όπως τις ονομάζω εγώ. Στο νοίκι συμπεριλαμβάνονται όλα τα έξοδα για λογαριασμούς και για υπηρεσίες Ιντερνέτ και η διακόσμηση τους είναι κυρίως με έπιπλα από ΙΚΕΑ.

{Ησυχία...}
Το είδαμε μας άρεσε και η γειτονιά είχε ησυχία...ώσπου η γειτόνισσα μας βγήκε τραγουδίστρια κάνοντας πρόβα κάθε απόγευμα!!! 
Για να μην ξαφνιαστείτε και εσείς, επιλέξτε να βλέπετε τα σπίτια απογευματινές ώρες όπου ο κόσμος έχει επιστρέψει από τις δουλειές του ώστε να "ακούσετε" την πραγματική ζωή της γειτονιάς.

{Τσιγάρα, φαΐ και ψώνια...}
Καλό θα είναι πριν την επιλογή του σπιτιού να εντοπίσετε πόσο μακριά είναι το σούπερ μάρκετ, αν υπάρχει περίπτερό ή ψιλικατζίδικο κοντά και φυσικά μπουγάτσα και γυράδικο. Έτσι και δεν θα χρειαστεί να κουβαλάτε τις σακούλες με τα ψώνια χιλιόμετρα μέχρι το σπίτι σας και όταν ξεμείνετε από τσιγάρα ή πεινάσετε να μπορείτε να "πεταχτείτε" να πάρετε.


{Πως πάμε σχολή?}
Για να μην γίνει ο δρόμος για την σχολή ολόκληρο ταξίδι, καλό είναι να γνωρίζετε το πόσο απέχει από το σπίτι και ποιά μεταφορικά μέσα βολεύουν για να πηγαινοέρχεστε.
Πιο πολύ χρόνο θα σπαταλάτε με το αυτοκίνητο λόγω κίνησης και έλλειψης θέσης στάθμευσής παρά με τα λεωφορεία.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει..

Φωτογραφίες, σχόλια, ιδέες, κριτική, δημιουργίες σας ή συμβουλές...μοιραστείτε τα μαζί μας!



Art & Domenica Design. Από το Blogger.