Ας νοιώσουμε για λίγο Aυτοκράτορες...



 
Με αριστοκρατική καταγωγή και παιχνιδιάρικη πλάτη, το ανάκλιντρο, με το πέρασμα του από την αρχαιότητα και από διάφορα καλλιτεχνικά κινήματα, άφησε το στίγμα του, καταφέροντας ακόμα και σήμερα να δίνει μια μορφή  πολυτέλειας στο χώρο!








Τι είναι όμως?...

Ανάκλιντρο: Μοιάζει περισσότερο σαν έναν μικρό καναπέ με ασύμμετρη πλάτη που δίνει την δυνατότητα να ξαπλώσει κανείς έχοντας το κεφάλι του ανασηκωμένο.

Ιστορικά...
Παρόν σε συζητήσεις και ώρες χαλάρωσης σε ρωμαϊκά και αρχαιοελληνικά συμπόσια, θεωρείτε ένα από τα αρχαιότερα έπιπλα και απεικονίζεται σε πολλά αγγεία της εποχής αυτής.



Μέτα την Αναγέννηση το ανάκλιντρο εισβάλει στα γαλλικά σαλόνια και κοσμεί τις σάλες και τους διαδρόμους των παλατιών.
Η υπερβολή των όγκων και τον μεγάλων διαστάσεων αλλά και των άφθονων καμπυλών, που χαρακτηρίζουν την διακόσμηση της εποχής αυτής, απεικονίζετε και στην επίπλωση.  Έτσι το ανάκλιντρο αποκτά επίχρυσο ή ασημένιο σκαλιστό σκελετό και επενδύεται με ακριβά υφάσματα. Στα χρόνια αυτά αποτελεί πιο πολύ διακοσμητικό παρά χρηστικό αντικείμενο. 


Ανάκλιντρο του σήμερα...

Στις μέρες μας, μπορεί να βρει κανείς ανάκλιντρα με πιο μοντέρνο design σε πολύχρωμα χρώματα και σχήματα για όλα τα γούστα.


Ταιριάζει...
Λόγω του σχήματος του, δεν είναι απαραίτητο να ακουμπάει σε κάποιον τοίχο μια που δεν περιορίζει την οπτική επαφή με τον χώρο.
Κλασσικό ή μοντέρνο, σκαλιστό ή απλό, με βελούδο ή ύφασμα, ένα ανάκλιντρο μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει..

Φωτογραφίες, σχόλια, ιδέες, κριτική, δημιουργίες σας ή συμβουλές...μοιραστείτε τα μαζί μας!



Art & Domenica Design. Από το Blogger.