Διαδρομές στον Διάδρομο...

Στενός, πλατύς, μεγάλος, μικρός με σκάλες ή χωρίς, όποιο σχήμα ή μέγεθος και να έχει, ένας διάδρομος υπάρχει σε κάθε σπίτι. 
Κατευθύνει και σχεδόν πάντα, όλα τα δωμάτια καταλήγουν σε αυτόν.
Ένα δωμάτιο "παρεξηγημένο" αλλά σωτήριο όταν πρόκειται για μικρό σπίτι! 
Μερικές ιδέες ώστε να δημιουργήσετε έναν πρακτικό και τακτοποιημένο αλλά πάνω από όλα ...γεμάτο design διάδρομο.





Κατά την είσοδο σας στο σπίτι ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις που κάνετε?. 
Συνήθως η σειρά είναι, αφήνω κλειδιά ή αλληλογραφία, βγάζω σακάκι, βγάζω παπούτσια. 

Βάλτε μια Τάξη!!!

Για να μην χρειαστεί να σπρώχνεται ένα βουνό από παπούτσια για να περάσετε από την πόρτα και να αναζητάτε χώρο σε διάφορες καρέκλες για τα σακάκια σας...
Τοποθετήστε, αν ο χώρος το επιτρέπει, ένα έπιπλο διαδρόμου ώστε, πανωφόρια, τσάντες και οποιοδήποτε άλλο ένδυμα ή αντικείμενο (π.χ τσάντα, σάλι κ.α) που χρησιμοποιείτε να είναι "στη θέση του".
Βέβαια μπορείτε να δημιουργήσετε την δική σας σύνδεση με κρεμάστρες σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, ράφια και αποθηκευτικά καλάθια, παπουτσοθήκες π.χ ΙΚΕΑ  .... όλα αυτά δημιουργούν ένα παιχνιδιάρικο και πρακτικό σκηνικό με το δικό σας στυλ!!



Κλειδιά και λογαριασμούς! 

Ένας πίνακας ανακοινώσεων είναι πάντα χρήσιμος, ώστε τοποθετώντας τους λογαριασμούς και τα "σχέδια της ημέρας" πάνω σε αυτόν, δεν θα ξεχαστούν σε κάποιο συρτάρι.
Ένα πάνελ με μικρά γαντζάκια ή ένα μικρό διακοσμητικό κουτάκι είναι μια ωραία λύση για να υπάρχει μια θέση για όλα τα κλειδιά σας.






Μια φωτογραφία που βρήκα σε μια γερμανική σελίδα και μου άρεσε πολύ η ιδέα του "διπλού διαδρόμου" σε σπίτι με φαρδύ διάδρομο. 
Στο συγκεκριμένο σπίτι οι ιδιοκτήτες κατασκεύασαν μια καμάρα από την μεριά με τις λιγότερες πόρτες δημιουργώντας αποθηκευτικό χώρο με εντυπωσιακό αποτέλεσμα!







Καθρεφτάκι μαγικό!!!

Ένας καθρέφτης στο σωστό σημείο, όπως απέναντι από την είσοδο ή από κάποιο άνοιγμα του χώρου, κάνει τον διάδρομο να φαίνεται μεγαλύτερος.
Με πλαίσιο ή χωρίς, μικρος ή μεγάλος, ένας καθρέφτης δίνει πάντα το τελευταίο "Ο.κ" στην εμφάνιση μας!



Κάτω από την σκάλα!

Εκμεταλλευτείτε τον χώρο κάτω από την σκάλα με μια κατασκευή  βιβλιοθήκης ή ακόμα ενός μικρού δωματίου ίσα με το πλάτος της, το οποίο μπορεί να προσφέρει άφθονο αποθηκευτικό χώρο.


Μια έκθεση στο σπίτι σας!  

Λάτρης της τέχνης και των ταξιδιών? 
Δημιουργήστε την δική σας έκθεση με κάρτες και φωτογραφίες από διάφορες αποδράσεις σας ή από οικογενειακές στιγμές. Σε κορνίζες με διαφορετικά μεγέθη, χρώματα και σχήματα, οι πίνακες δίνουν στον διάδρομος μας μια "καλλιτεχνική αύρα" και σας απαλλάσσουν από τα διάφορα κουτιά και φωτογραφικά άλμπουμ.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει..

Φωτογραφίες, σχόλια, ιδέες, κριτική, δημιουργίες σας ή συμβουλές...μοιραστείτε τα μαζί μας!



Art & Domenica Design. Από το Blogger.