Less is more!

Ludwig Mies van der Rohe
(1886-1969)


Το "λιγότερο είναι περισσότερο" ("less is more" ) αποτέλεσε μια από της πιο ξακουστές φράσεις του Γερμανού Αρχιτέκτονα η οποία φράση αντικατοπτρίζεται και στις καθαρές γεωμετρικές φόρμες των κτηρίων και των επίπλων του. Τα σχέδια του είναι διαχρονικά και δεν θεωρείται άδικα...μοναδικός στο να προσαρμόζει αρμονικά, τα έπιπλα μέσα στο γενικό design του χώρου..(PHILIP JOHNSON).


Συνδυασμός λειτουργικότητας , άνεσης και διαχρονικής κομψότητας!
MR side Chair

Από τις πρώτες δημιουργίες του πάνω στον σχεδιασμό επίπλων αποτέλεσε το 1927 η σειρά MR που περιλαμβάνει την καρέκλα "MR side chair"με ή χωρίς μπράτσα και το τραπέζι "MR table", ενώ το 1929 σχεδιάζει και την "MR lounge collection".


Barcelona ole!!!

Το 1929 στην Παγκόσμιο Έκθεση της Βαρκελώνης σχεδιάζει το γερμανικό περίπτερο και  παρουσιάζει απόλυτα τα δείγματα του Design, της Αρχιτεκτονικής και του Μινιμαλισμού.
 Η καρέκλα Βαρκελώνη όπως και το σκαμπό με δερμάτινη επένδυσή και τα χιαστά ατσάλινα πόδια, σχεδιάστηκαν ειδικά για την περίσταση και όπως έλεγε και ο ίδιος: 
{... ήθελα να σχεδιάσω έναν "  θρόνο"   ώστε να κάθονται οι βασιλείς της Ισπανίας...}
Έκτοτε παραμένει διαχρονικά δημοφιλές και κάθε χρόνο αυξάνονται οι πωλήσεις της σε όλο τον κόσμο και είναι ίσως το διασημότερο κάθισμα της παράδοσης του Bauhaus. 
Στην σειρά  "Barcelona" ανήκουν και το τραπέζι, ο καναπές όπως και το ανάκλιντρο Day Bet.




Το 1930 σχεδιάζει την βίλα Tugendhat, στην πόλη Brno της Τσεχίας.
Η καρέκλα Brno με ανοξείδωτο σκελετό και ημικύκλιο σχήμα σχεδιάστηκε ειδικά για την διακόσμηση της τραπεζαρίας και του γραφείου της βίλας, όπως και η Tugendhat Chair για το σαλόνι της οικίας.



Το απόλυτο Μinimal Design!

Το 1951 σχεδιάζει την κατοικία Farnsworth στο Plano, Illinos που υπήρξε το πρότυπο μοντέρνου και μινιμαλιστικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού στις σύγχρονες κατοικίες.






Τα έπιπλα του Mies van de Rohe διατίθενται από την εταιρεία   Knoll.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει..

Φωτογραφίες, σχόλια, ιδέες, κριτική, δημιουργίες σας ή συμβουλές...μοιραστείτε τα μαζί μας!



Art & Domenica Design. Από το Blogger.