Blue Magic...

Η επιλογή του μπλε χρώματος στα ελληνικά σπίτια και κυρίως στα εξοχικά είναι τυχαίο?
Δεν νομίζω!
Γνωρίστε των "βασιλιά" των ψυχρών χρωμάτων και τις αποχρώσεις του, χαλαρώστε και ας υποδεχτούμε όλοι μαζί, την καλοκαιρινή αύρα που φέρνει στο σπίτι μας το "μπλε"!







{...Κυρίες και κύριοι να σας συστήσουμε τον βασικό μας παίχτη το μπλε που μαζί με τους συμπαίκτες του, κίτρινο και κόκκινο, αναμειγνύονται στο γήπεδο της παλέτας και μας προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα από χρώματα...}


Blue Theory !!!

Το μπλε είναι ο "βασιλιάς" των ψυχρών χρωμάτων, μια που στην κατηγορία αυτή κατατάσσονται όλα τα χρώματα που έχουν σαν βάση το μπλε.
Η ψυχολογία των χρωμάτων λέει ότι το μπλε, χαλαρώνει, ηρεμεί και το άγχος και η νευρικότητα φευγούν στη θέα του.

Για αυτό, το μπλε, καταφέρνει να μας ταξιδέψει μαγικά μέσα από της διάφορες αποχρώσεις του και μάλλον η παρουσία του σε υπνοδωμάτια επιβεβαιώνει την θεωρία αυτή!

Blue Word!!!

Από το ανοιχτό γαλάζιο που δροσίζει και μεγαλώνει τον χώρο ως το "πολυτελές " σκούρο μπλε, που φέρνει σε πρώτο πλάνο όλα τα έπιπλα, θα έλεγε κανείς ότι, ταιριάζει σε όλους τους χώρους και φέρνει την αρμονία.
Σε σαλόνι, τραπεζαρία, μπάνιο... παντού υπάρχει μια θέση για το
μπλε!
Σε διαδρόμους και σκάλες, το μπλε, καλωσορίζει και μας "κατευθύνει" στους χώρους του σπιτιού.

Μετά από μια κουραστική μέρα, ξεκούραση και χαλάρωση σε ένα μπλε σαλόνι...είναι ότι καλύτερο για να μείνουν οι έγνοιες έξω από την πόρτα!



Από ξύλινες ως μεταλλικές επιφάνειες, κλασικό ή μοντέρνο στυλ, το μπλε ταιριάζει με όλες τις κουζίνες και τραπεζαρίες...και μην ξεχνάμε μας κρατάει και σε "φόρμα"!






Στην κρεβατοκάμαρα το μπλε σε τοίχους, καλύμματα και διακοσμητικά αντικείμενα, σε ταξιδεύει ...στην "αγκαλιά του Μορφέα" ήρεμα και ωραία.!




Σε πλακάκια, τοίχους, μωσαϊκά και είδη υγιεινής, το μπλε δίνει ένα αίσθημα φρεσκάδας και καθαριότητας ...είναι ότι πρέπει για ένα μπανάκι σε "δροσιστικό " περιβάλλον!





Στο παιδικό δωμάτιο το μπλε μπορεί να ηρεμήσει ακόμα και τα πιο "ανήσυχα πνεύματα" και σε συνδυασμό με ροζ και κόκκινο παύει να είναι μόνο ένα "αγορίστικο" χρώμα!





Αφού το μπλε μας θυμίζει ουρανό, γιατί να μην το απολαύσουμε σε βεράντες και κήπους ... άλλωστε του "πάει" το πράσινο!









Blue Names!!!
Ανοιχτό, σκούρο,γαλάζιο, θαλασσί...όπως και να το λέμε το μπλε καταφέρνει να μας αρέσει!!!
Ας γνωρίσουμε όμως ορισμένους τόνους του μπλε...

{Το μπλε που "ηλεκτρίζει"}
Το Electric Blue-Ελεκτρίκ είναι ένα πολύ λαμπερό και σχεδόν μεταλλικό μπλε... που με την παρουσία του προσελκύει όλα τα βλέμματα!













{Το μπλε στο "ναυτικό"!}

Το Navy είναι ένας πολύ σκούρος, τόνος του μπλε.
Πήρε το όνομα από το χρώμα της στολής του αμερικανικού ναυτικού και με τον συνδυασμό του με κόκκινο και λευκό αποτυπώνει το απόλυτο ναυτικό στυλ.

{Το μπλε του "ορυκτού"}
Το Turquoise-Τυρκουάζ είναι μία
γαλαζοπράσινη απόχρωση του μπλε το οποίο, αν και είναι ιδιαίτερα έντονο, μειώνει τις υπερβολικές σκέψεις και θεωρείτε ιδιαίτερα τονωτικό.


{Ένα μπλε σχεδόν... "διαμάντι"!}

Το Sapphire, απόχρωση και όνομα , συνώνυμα με το πολύτιμο ορυκτό Ζαφείρι. Άλλες φορές έντονο και άλλες με λίγο γκρι, δίνει μια νότα "πολυτελείας" στο χώρο.
Σε ορισμένους λαούς, το χρώμα αυτό συμβολίζει την αγάπη, την δύναμη και τον πλούτο.


Επειδή το μπλε " ανακατεύεται" με πολλά χρώματα και η λίστα με τις αποχρώσεις του είναι μεγάλη θα συναντήσουμε το μπλε και σε άλλες ΧρΩμΑτικές μας αναφορές.!!!

Για περισσότερες "μπλε πληροφορίες" επισκεφτείτε την σελίδα:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει..

Φωτογραφίες, σχόλια, ιδέες, κριτική, δημιουργίες σας ή συμβουλές...μοιραστείτε τα μαζί μας!



Art & Domenica Design. Από το Blogger.